Ugrás a tartalomra

Dajka László a BMTE új edzője

2024. március 06. szerda
El kell kezdeni a felzárkózást, hogy ne kerüljön bajba a csapat
Dajka László a BMTE új edzője

Valójában senkit sem lepett meg Budafokon, hogy a kiesőjelölt BVSC-től február 18-án elszenvedett 2-1-es vereség után kölcsönös megegyezéssel megváltak Erős Gábor vezetőedzőtől. A csapat szabadesésben zuhan a kiesés felé, pedig december 3-án, miután a 17. fordulóban 2-0-ra legyőzte a Kazincbarcikát, még szilárdan állt a középmezőnyben.

Az utolsó öt fordulóban mindössze egy pontot tudott szerezni a csapat, és ebben már benne van a vasárnap, új edzővel, Dajka Lászlóval (képünkön balra) a Csákvártól idehaza elszenvedett 2-1-es vereség is. Valójában senkit sem lepett meg, hogy a február 18-i 2-1-es kudarc után, amit a Szőnyi úton szenvedtünk el a BVSC-től, szerződésbontásra került sor Erős Gábor vezetőedzővel. Helyére három nappal később a rutinos, játékosként 24-szeres válogatott Dajka Lászlót szerződtették, aki visszatérő vendég a Promontor utcában: 2015-ben már volt a Budafok edzője. Érdekes párhuzam: ahogy Erős Gábor, úgy Dajka is korábban a Kisvárda szakvezetője volt, igaz, az utóbbi másfél-két évben nem edzősködött.

Új seprű jól seper, gondolhattuk, bizakodva vártuk Dajka bemutatkozását, és a kiegyenlített első félidő után Zsóri Dániel bravúros góllal vezetést is szerzett. De aztán jött két figyelmetlenség, és a 91. percben elúszott a meccs, 2-1-re győzött a vendég Csákvár. Pedig nekik sem volt még győzelmük eddig a tavaszi szezonban…

– Éreztem, ha kiegyenlít az ellenfél, akkor baj lesz, és így is történt – mondta szomorúan Dajka László a mérkőzés után a Városházi Híradónak. – Pedig hét közben jó hangulatúak voltak az edzések, úgy éreztem, sikerült felráznom a letargiából a társaságot, de a mérkőzés nem igazolta vissza ezt a várakozásomat. Idő kell ahhoz, hogy talpra álljon a csapat, csak az a baj, hogy időből van a legkevesebb.

Dajka szerint a játékosállomány alkalmas a bennmaradás kiharcolására, és a klub vezetősége is így gondolja.

Persze ezt a pályán is bizonyítanunk kell – folytatta Dajka. – A negyedik helyen álló Kozármislenyhez utazunk a 23. fordulóban, majd következik a tabellát utcahosszal vezető Nyíregyháza. Csekélység… De mindegy, az NB II-ben a hárompontos rendszerben két-három forduló alatt hatalmas előnyök vagy hátrányok tűnhetnek el, különben sem vagyunk reménytelen helyzetben. Dolgoznunk kell, és előbb-utóbb megkezdjük a felzárkózást.

Jelenleg a 14–15. helyen áll a BMTE, azonos pontszámmal a BVSC-vel, tehát semmi sincs veszve, csak el kellene kezdeni a felzárkózást.

Ch. Gáll András